Esőemberke Alapítvány

Esőemberke » Hírek » Hírek » Sajtóközlemény
Sajtóközlemény

Esőemberke Alapítvány a Vas megyei autistákért egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programja

 

Az Esőemberke Alapítvány a Vas megyei autistákért pályázati támogatást nyert el TÁMOP-6.1.2/11/1-2012-1015. azonosító számmal „ESŐEMBERKE Alapítvány a Vas megyei autistákért egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programja” címmel.  A pályázati program 2013. augusztus 31. és 2014. augusztus 31. között valósult meg az Európai Szociális Alap támogatásával.

 

 

Az Esőemberke Alapítvány a Vas megyei autistákért a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1015. azonosító számú projekt keretében 6 559 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.

 

A pályázat célja az volt, hogy hozzájáruljon az alapítvány által felkarolt és gondozott autista fiatalok, azok hozzátartozói és a sérült fiatalok fejlesztésében érintett szakemberek szemléletformáló életmódjához, illetve hosszú távon elősegítse egészségük megőrzését is. Számos élménnyel gazdagodtak azok, akik részvettek az eseményeken. A résztvevők elméleti foglalkozások keretében speciális igényekre épülő ismeretterjesztő előadásokat hallgattak. Ezek a stresszkezelésről, a lelki egészség megóvására irányuló egészségfejlesztésről szóltak, segítséget nyújtott az autista gyermekeket segítő szülőknek a hatékony esetkezelésekben, illetve az egészséges életmód és táplálkozás témakörben hasznos ismeretekkel szolgáltak a résztvevőknek. A klubfoglalkozás sorozat tagjai gyógytornán, terápiás lovagláson, jóga-órákon vettek részt. Az alapítvány kliensei és a programok iránt érdeklődők aktivizálták magukat a sportversenyen, mozoghattak az Egészségnapok színes, többféle célcsoport érdeklődésére számot tartó interaktív rendezvényein, eseményein.

 

A pályázat egésze eredményesen szolgálta a résztvevők testi és lelki megújulását, egészségét és szemléletváltását.